В УПЦ (доскоро Московска патриаршия) има много представители на така наречената

...
В УПЦ (доскоро Московска патриаршия) има много представители на така наречената
Коментари Харесай

Част от шпионите на УПЦ разменени за пленници на Украйна

В УПЦ (доскоро Московска патриаршия)  има доста представители на по този начин наречената съветска разследваща общественост. Някои от тези шпиони бяха разменени за пленени украински бойци. Това заяви  Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита, представен от УНИАН.

Както Данилов означи в изявление за Ukrinform, управляващите нямат отношение към една или друга вяра. 

" Човек може да има вяра в Бог, в Аллах, в който откри за добре. Имаме искания към институция, която не е записана по метод, подобаващ на украинското законодателство. Искате да отидете да се молите? Отидете и се молете. Но институции, които не са съответно регистрирани на територията на Украйна Те не могат да работят тук. Освен това в тази институция имаше доста представители на така наречен разследваща общественост на Руската федерация. Някои от тях към този момент сме разменили за наши пандизчии. Това са обстоятелства, които украинската общественост би трябвало да знае ", изясни той.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита разяснява и обстановката със собствеността на религиозни обекти.

" Имате ли собствен парцел? Можете да се разпореждате с вашия парцел. И страната има право да се разпорежда със своя парцел както откри за добре. решил, че това е негова частна благосъстоятелност, въобще не е по този начин ", акцентира Данилов.
 Службите за сигурност на Украйна гонят клирици, свързани с Москва
Службите за сигурност на Украйна гонят клирици, свързани с Москва

На близо 250 клирици на Руската православна черква е неразрешено да влизат в Украйна

Припомняме, че на 1 април службата за сигурност на Украйна публично повдигна обвинявания против митрополит Павел, викарий на Киево-Печерската лавра. СБУ разгласява и публично известие за наказателните каузи, дружно със фотография по какъв начин Павел подписва обвиняванията, фотоси на и от вкъщи му.

Той е обвинен в подбудителство на междурелигиозна свада и в оправдаване и отказване на въоръжената експанзия на Русия против Украйна.

" Установено е, че в обществените си изявления неведнъж е оскърбявал религиозните усеща на украинците, унижавал е възгледите на вярващите от други конфесии и се е опитвал да образува враждебно отношение към тях, а също по този начин е правил изказвания, оправдаващи или отричащи дейностите на страната-агресор. Това беше доказано и от съдебно-медицинската и лингвистичната експертиза, инициирана от Службата за сигурност ", се споделя в изказването на организацията за сигурност на Украйна.

СБУ разполага и разгласява и записи на диалози, в които митрополит Павел се изрича позитивно за окупацията на Херсон от съветските военни, декларира, че виновността за войната е на украинците, приказва и за американски лаборатории в Киев и Одеса, които са били ударени от руснаците, както и приканва да се молят за патриарх Кирил.
 УПЦ съди Киев в Организация на обединените нации поради Киево-Печорската лавра
УПЦ съди Киев в Организация на обединените нации поради Киево-Печорската лавра

До конфликти и обвинявания във връзки с Русия се стигна през последните дни

Според събраните доказателства са въведени наказания и против 17 чиновници на УПЦ, а на близо 250 клирици на Руската православна черква е неразрешено да влизат в Украйна. Също по този начин е прекъснато украинското поданство на 19 клирици от УПЦ, жители на РФ, и е стартирано наложително връщане в страната на генезис на друго църковни клирици и 2 жители на Руската федерация.

Представители на УПЦ (доскоро Московска патриаршия) след началото на войната на Русия в Украйна декларират неведнъж, че са прекъснали връзките си с Руската черква. Според украинските управляващи обаче в реалност УПЦ остава обвързвана с Руската православна черква и Кремъл.

УПЦ, най-голямата православна черква в Украйна, до неотдавна беше самоуправляваща се черква в границите на Руската православна черква (РПЦ).

По-късно се организира и съвещание за мярката за неотклонение на митрополит Павел, само че то бе отсрочено един път поради отказ на съдията, и повторно, защото митрополита се оплака, че му е станало зле.

Съдебното съвещание беше отсрочено за 3 април, оповестяват локалните медии.

Тази седмица митрополит Павел разгласява видеопослание до президента Володимир Зеленски, в което заплашва него и фамилията му с " божие наказване " поради опитите на управляващите да принудят УПЦ да напусне Киево-печорска лавра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР